(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Domácí houskový knedlík
Potřebné ingredience
450g polohrubé mouky,5 rohlíků nebo housek-čím víc tím líp,kostka droždí,mléko,sůl,vajíčko.
Postup přípravy
Do mísy nasypu mouku,do jedné půlky rozdrobím droždí,které zaleju trochou vlažného mléka a nechám vzejít.Na druhou polovinu nasypu sůl,ne na jedno místo,tak nějak rozházím,ale ne do kvasnic a vyklepnu vajíčko.Mezitím si nakrájím pečivo,zaleju teplým mlékem a nechám pěkně nasáknout.Po vzejití kvásku přimíchám rozměklé rohlíky,přileju vlažné mléko a zpracuju těsto,které je spíš husté.Nechám vykynout a pak dělám šišky.Vařím v páře každý 20 minut.Dávám do hrnku pařáček,trochu ho potřu olejem,i ten knedlík a pařím.
Možná se to zdá že to zbyzečně dost popisuju,ale z vlastní zkušenosti vím,že jsem z vaření houskových knedlíků měla vždycky strach,až jednou,no byla jsem už asi tak 10 let vdaná,když mě ho konečně maminka naučila vařit.Teď doma jinej knedlas nechtějí.Tak se zkuste inspirovat.
Možná se to zdá že to zbyzečně dost popisuju,ale z vlastní zkušenosti vím,že jsem z vaření houskových knedlíků měla vždycky strach,až jednou,no byla jsem už asi tak 10 let vdaná,když mě ho konečně maminka naučila vařit.Teď doma jinej knedlas nechtějí.Tak se zkuste inspirovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé